THRIVE Institute

PhD’ers maken carrière buiten de academie

Samen met universiteiten helpen wij PhD’ers om aan de slag te gaan buiten de academische wereld

Uitdaging

Hoe worden PhD’ers carrièrefit buiten de academie? 

Steeds vaker ruilen promovendi na hun promotie het academische leven in voor een baan in het bedrijfsleven. Het achterlaten van het vertrouwde academische wereldje is echter makkelijker gezegd dan gedaan. PhD’ers beseffen vaak niet dat hun academische skills hard nodig zijn in het bedrijfsleven. Door zich dit te realiseren en het over te kunnen brengen, zijn werkgevers sneller enthousiast om deze pot met goud aan te nemen.

Oplossing

Career Swifters Program

Om deze PhD’ers in hun kracht te zetten, is het Career Swifters programma ontwikkeld. In dit loopbaanprogramma worden PhD’ers geholpen in hun zoektocht naar een baan buiten de academie en het versterken van hun positie op de arbeidsmarkt. In het Career Swifters-programma krijgen ze inzicht in tal van rollen waarin hun talent zeer hard nodig is, maar ook bij welk type functie of organisatie ze passen.

Impact

De potentie van PhD’ers wordt optimaal benut

Hierdoor ontwikkelen PhD’ers nieuwe inzichten en vaardigheden die hen helpen bij het vormgeven van een droomcarrière. Na afloop van het programma zijn er PhD’ers uitgestroomd naar nonprofits, corporates en onderzoeksinstanties waar zij met hun kennis in combinatie met de opgedane business skills het werkveld veroveren.

"I would like to thank all of you THRIVE for giving excellent suggestions and training for the past two workshops and the coaching session. I applied many tools to the negotiation for this new job and also in my first few days at work (having set up many coffee meetings already!). I find this training extremely valuable and I have already recommended it to other PhDs at my home institute."

Vervolg

Career Swifters is onderdeel van carrièreprogramma’s bij partneruniversiteiten

Het Career Swifters-programma is een standaard onderdeel van PhD-training bij onze partner-universiteiten. Naast drie succesvolle cycli aan de Universiteit van Amsterdam, start THRIVE het programma bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Samen met onze partners werken wij aan het integraal optimaliseren van PhD-training om de carrièremogelijkheden voor hen te vergroten.

Meer weten?

Wij zijn erg benieuwd. Kom in contact om de mogelijkheden te verkennen!