THRIVE Institute

Ondernemers helpen met ongezien potientieel

De tool GoedAannemen010 voor ondernemers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toe te leiden naar werk

Uitdaging

Databases omzetten naar actie

Impactondernemers weten bij uitstek waar ze doelgroepen kunnen vinden en hoe met hen te werken. Voor regulier bedrijfsleven ligt dat soms anders, terwijl juist daar de grote slag te maken is in het toeleiden van mensen naar werk. De uitdaging voor deze applicatie was daarbij het vertalen van veel informatie rondom de profielen van deze doelgroep naar content die aansluit bij de behoeften van mkb-ondernemers.

Oplossing

GoedAannemen010

De oplossing voor het vertalen van veel informatie is de tool GoedAannemen010 die is ontworpen vanuit vier routes. Dit is gedaan door eerst de stakeholderbehoefte duidelijk in kaart te brengen. Door de tool zo goed mogelijk af te stellen op deze behoeften is de dataset richting de mkb’ers verkleind: met één druk op de knop beschikken zij over een duidelijke weergave van de doelgroepen en worden zij langs de mogelijkheden voor het aannemen van nieuwe collega’s geleid.

Impact

Overzicht in het ‘hoe’ en ‘wie’ bij het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Het helpt ondernemers bij het krijgen van overzicht in de stappen die te nemen zijn om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Het scheelt hen dus veel tijd en houdt het enthousiasme over werken met deze groep hoog. Door in toenemende mate te werken met doelgroepen vergroten ondernemers hun maatschappelijke impact.

Vervolg

 Oplevering Tool

Uit binnen- en buitenland is er interesse voor deze toepassing. THRIVE werkt binnen het Rotterdam Impact Collectief primair aan het pluggen van deze tool in verschillende netwerken en ondernemingen binnen de stad. Wij blijven onderzoeken waar de tool optimaal tot zijn recht komt, welke positionering nodig is en welke volgende stappen kunnen worden genomen in het helpen van bedrijfsleven bij het werken met doelgroepen.

Heb je eenzelfde
probleem?

Wij zijn erg benieuwd. Laat kort wat informatie achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!