THRIVE Institute

Open source studiemateriaal over de betekenis-economie

Maak kennis met de doeners en denkers van de betekeniseconomie via de Purpose Economy E-Course (PEE-C).

Uitdaging

Aansprekende vorm voor kennisdeling over de betekeniseconomie

De uitdaging bij dit platform was om zowel studenten, docenten, ondernemers als professionals passende content aan te bieden over hoe zij de betekeniseconomie kunnen toepassen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Onderwijscurricula en het bedrijfsleven sluiten vaak niet goed aan; daarom hebben wij gezocht naar de thematiek en de materie die zowel een aanvulling geeft op huidige curricula als de bedrijfsvoering op een betekenisvolle wijze versterkt. De uitdaging was om de content op de juiste manier te maken, zodat de thema’s aansluiten bij de behoefte van de doelgroepen. En de content daarna te presenteren op een wijze die leuk en aantrekkelijk is, en uitnodigt om mee aan de slag te gaan. De primaire aandacht lag bij docenten die de materie in hun onderwijs moeten kunnen implementeren. 

Uitdaging

Purpose Economy E-Course

De PEE-C is een digitaal platform gericht op iedereen die aan de slag wil met de betekeniseconomie en wil leren van de impact van ondernemers. In video’s komen theoretici en vakexperts aan het woord over changemaking. De customer journey is vormgegeven langs een vakinhoudelijke lijn en in een persoonlijke changemaker-story. In aanvulling op de implementatiemogelijkheden in opleidingen is er een werkboek ontwikkeld. Daarmee kunnen docenten en studenten in aanvulling op de lessen aan de slag met de betekeniseconomie. 

Impact

Leren, maar ook doen

De PEE-C blijkt direct een veelbezochte website waarop studenten, professionals, ondernemers en docenten kennis kunnen opdoen over de betekeniseconomie. Naast leren over de Purpose Economy worden bezoekers aangezet om vooral ook te doen: de kennis en ervaring uit de PEE-C omzetten naar integrale waarde in de eigen context en dus de maatschappij. Inmiddels is de inhoud van de PEE-C geïmplementeerd in het curriculum van meerdere hogescholen in Nederland.

"De PEE-C heeft mij laten zien dat er daadwerkelijk bedrijven zijn die iets goeds willen doen voor de wereld en waar het niet allemaal om omzet draait. Alle bedrijven die meedoen aan de PEE-C gaan telkens een stapje verder en laten zien dat, waar de andere bedrijven afhaken omdat het te complex wordt, alles mogelijk is, mits je het wilt.‘’

Vervolg

Implementatie in curricula

De PEE-C is een platform dat wij blijven ontwikkelen. Er is een groeiende groep van hogescholen die er gebruik van maken en er is een adviesraad van hogeschooldocenten geïnstalleerd die adviseert over de ontwikkeling van het platform. De PEE-C is de perfecte aanvulling op of aanjager in lessen over economie en maatschappij. Ben je benieuwd naar hoe jij impact centraal kan zetten aan jouw bedrijfsvoering? Registreer je dan nu via de website.

Meer weten?

Wij zijn erg benieuwd. Kom in contact om de mogelijkheden te verkennen!