THRIVE Institute


Junior

Programmamanager

Als Junior programmamanager bij THRIVE werk je aan de ontwikkeling en uitvoering van programma’s die gericht zijn op positieve maatschappelijke impact. Dit doe je met een goede dosis creatief organisatietalent en in samenwerking met een breed scala van opdrachtgevers binnen de wereld van wetenschap, bedrijfsleven en overheid.

Over THRIVE

THRIVE is een denk- en doetank die zich richt op het ontdekken, analyseren en het boosten van innovatieve ideeën voor een nieuwe economie, waar positieve maatschappelijke impact het doel is. Steeds meer organisaties, overheidsinstellingen en universiteiten bewegen deze kant op. Het is onze ambitie om hen hierin te ondersteunen met de juiste kennis, energie en inspiratie. Gedreven door de overtuiging dat kennis het belangrijkste ingrediënt is voor innovatie met impact ontwikkelen wij hiervoor programma’s en initiatieven die draaien om leren én doen. We hebben eerder al programma’s uitgevoerd in samenwerking met KPN, Gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit. Grote projecten van THRIVE zijn onder andere de Rotterdam100, de Purpose Accelerator en de Purpose Summer School.

Voor deze rol zoeken wij een THRIVER

In de functie van Junior Programmamanager sta jij aan het roer van het ontwerpen en opzetten van programma’s die staan voor maatschappelijke vooruitgang. Praktisch betekent dit dat je je bezighoudt met stakeholder management, budgettering, planning en de communicatie rondom het programma. Als echte THRIVER is het ook belangrijk dat je onderzoek kunt verrichten. Kortom, je zorgt ervoor dat het programma er strak staat, van het begin tot het eind. Hierbij verlies je de doelstellingen van het programma niet uit het oog en monitor je secuur de voortgang van het programma. 

De partners waarmee je in de programma’s werkt zijn divers: van ondernemers tot aan internationale netwerkorganisaties. Moeiteloos weet jij hier tussen te schakelen en dingen te regelen. Inhoudelijk werk je binnen programma’s raken aan thema’s als: complexiteit, sociaal ondernemerschap en (sociale) innovatie. We begrijpen dat je nog niet alles weet over deze thema’s, maar we vinden het vooral belangrijk dat je erover wilt leren. Zo ontwikkel je jezelf naast een praktisch wijze programmamanager ook als een inhoudelijk sterke programmamanager.

Dit ga je doen

  • Schakelen met allerlei mensen, zowel binnen als buiten de organisatie, om projecten te plannen, coördineren en uit te voeren
  • Het communiceren van resultaten en adviezen in Theory of Changes of andere rapportages
  • Bijeenkomsten leiden en/of faciliteren. In de voorbereiding hiervan, laat je je creativiteit ook de vrije loop in het bedenken van eventuele werkvormen en presentaties
  • Je pakt onderzoeksactiviteiten op, zo ondersteun je bij het schrijven van een adviesrapportage of neem je interviews af

Dit wil jij

  • Een leerzame werkplek met ontzettend veel thema’s en zaken waar jij je op kunt ontwikkelen
  • Vanaf dag één alle ruimte en vertrouwen om veel verantwoordelijkheid te dragen
  • Een afwisselende baan in een ambitieus team en binnen een informele werksfeer
  • Een dynamische werkomgeving in het CIC- kantoor in hartje Rotterdam (Groothandelsgebouw) met koffie, thee, snacks en lunches in overvloed
  • Salaris in overleg en afhankelijk van je profiel

Dit ben jij

We zoeken een proactieve starter die durft te doen of een professional met 0-3 jaar ervaring in programma-/projectmanagement. Je spreekt vloeiend Nederlands en je bent communicatief sterk. Een dynamische werkomgeving schrikt je niet af, want die omstandigheden zijn voor jou juist de perfecte speeltuin. Je laat je niet uit het veld slaan in uitdagende situaties, juist dan zet je je schouders er onder. Je hebt zin om veel te leren en bent z.s.m. beschikbaar voor 32 uur per week.

Enthousiast?

Stuur je CV met motivatie vóór 15 november naar keunen@thriveinstitute.nl (Myra) betreffende: ‘Junior Programmamanager’. 

Wij nemen contact met je op over onze eerste indruk van je sollicitatie. Als we verder kennis met je willen maken, dan nodigen we je uit voor een gesprek. Een meeloopdag met een korte casus vormt onderdeel van de sollicitatieprocedure. 

Heb je vragen over de vacature? Stuur dan ook een mailtje naar keunen@thriveinsitute.nl (Myra).