THRIVE Institute

Programmamanager

Valorisatie

Heb jij een flinke dosis ambitie en vuur voor het verbinden van wetenschap met de praktijk? En heb je een talent voor het helpen groeien van jonge wetenschappelijke knappe koppen? Bekijk deze vacature voor Programmamanager Valorisatie bij THRIVE!

Over THRIVE

THRIVE is een denk- en doetank die zich richt op het ontdekken, analyseren en het boosten van innovatieve ideeën voor een nieuwe economie, waar positieve maatschappelijke impact het doel is. Steeds meer organisaties, overheidsinstellingen en universiteiten bewegen deze kant op. Het is onze ambitie om hen hierin te ondersteunen met de juiste kennis, energie en inspiratie. Gedreven door de overtuiging dat kennis het belangrijkste ingrediënt is voor innovatie met impact ontwikkelen wij hiervoor programma’s en initiatieven die draaien om leren én doen. We hebben eerder al programma’s uitgevoerd in samenwerking met KPN, Gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit. Grote projecten van THRIVE zijn onder andere de Rotterdam100, de Purpose Accelerator en de Purpose Summer School.

THRIVE PhD academy

De THRIVE PhD academy is een speciaal onderdeel binnen THRIVE, gericht op het opleiden en ondersteunen van jonge wetenschappers (PhD’s) in Valorisatie. Valorisatie is, kort gezegd, het inzetten en vertalen van onbenutte kennis vanuit de wetenschap naar betekenisvolle technische en sociale toepassingen. In verschillende programma’s leren wij PhD’s hoe zij hun onderzoek vertalen naar praktische toepassingen (o.a. beleidsmaatregelen/impact first organisaties) en hoe zij hun academische kennis en vaardigheden kunnen inzetten voor positieve maatschappelijke verandering. Inmiddels heeft de THRIVE PhD academy in de afgelopen 3 jaar meer dan 250 promovendi begeleid in verschillende leer- en innovatietrajecten in samenwerking met verschillende universiteiten (o.a. Universiteit van Amsterdam en TU Delft), grote organisaties (o.a. KPN en Heineken) en overheden (o.a. Gemeente Rotterdam).

Over de functie

Binnen deze functie ben jij verantwoordelijk voor het mee-ontwikkelen en uitvoeren van onze valorisatieprogramma’s binnen de PhD academy. Dit betreft het doorontwikkelen van bestaande programma’s die je zowel op vlak van inhoud, structuur en planning overziet. Hierbij is het aan jou om ervoor te zorgen dat de doelstellingen van het programma niet uit het oog worden verloren en word je verantwoordelijk voor een 10+ uitvoering van het programma. Dit doe je door secuur contact te onderhouden met de PhD’s en betrokken partners. 

Je groeit in je rol als trainer in het begeleiden van (jonge) wetenschappers, zodat zij hun academische kennis en vaardigheden effectiever en betekenisvoller kunnen inzetten. Zo help jij wetenschappers vanuit alle disciplines toe te werken naar concrete interventies of wetenschapscommunicatie, bouw je aan hun ondernemerschaps- en organisatievaardigheden, en ondersteun je op keuzemomenten.

Dit ga je doen

 • Je onderhoudt en bouwt relaties uit met onze academische partners en draagt bij aan het versterken van bestaande samenwerkingsverbanden.
 • Je monitort de voortgang van projecten, evalueert resultaten en past de aanpak aan waar nodig.
 • Je bedenkt innovatieve werkvormen en materialen om PhD’s te ondersteunen bij hun valorisatie-inspanningen.
 • Je deelt best- practices en kennis in valorisatie met jonge wetenschappers.

Dit wil jij

 • Een leerzame werkplek met ontzettend veel thema’s en zaken waar jij je op kunt ontwikkelen
 • Vanaf dag één alle ruimte en vertrouwen om veel verantwoordelijkheid te dragen
 • Een afwisselende baan in een ambitieus team en binnen een informele werksfeer
 • Een dynamische werkomgeving in het CIC- kantoor in hartje Rotterdam (Groothandelsgebouw) met koffie, thee, snacks en lunches in overvloed
 • Salaris in overleg en afhankelijk van je profiel

Dit ben jij

 •  Je hebt 1-3 jaar ervaring in valorisatie, kennisoverdracht, of projectmanagement
 •  Je hebt ervaring in het geven van trainingen of workshops, bij voorkeur in een academische of onderzoeksomgeving
 • Je bent inhoudelijk scherp, maar wisselt dit ook graag af met praktisch organiseren
 • Je bent proactief, flexibel en in staat om snel te schakelen in een dynamische omgeving
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar

Enthousiast?

Stuur je CV met motivatie vóór 21 november naar keunen@thriveinstitute.nl (Myra) betreffende: ‘Programmamanager Valorisatie’. 

De sollicitatieprocedure omvat twee stappen: eerst wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, en afhankelijk van de uitkomst van dit gesprek, word je uitgenodigd voor een casedag.

Heb je vragen over de vacature? Laat je dan horen via keunen@thriveinstitute.nl (Myra).