THRIVE Institute

Gamificatie

Een fysiek bordspel voor verschillende instanties om de doelgroep beter te begrijpen

Uitdaging

Communicatie en werken met doelgroepen

Dit project is uitgevoerd om de communicatie te verbeteren tussen sociaal ondernemers, overheden en andere partijen in het proces van het toeleiden van doelgroepen tot de arbeidsmarkt of een opleiding. De doelstelling hierbij was dat verbeterde communicatie zou leiden tot beter begrip en daarmee versterkte samenwerking tussen partijen en domeinen.

Oplossing

Een fysiek bordspel

Na grondig onderzoek tussen stakeholders en een jaarlang ontwikkelen aan interventie zag Stadsbengels het levenslicht. Dit spel is ontwikkeld door een multidisciplinaire groep jonge wetenschappers. Het is een fysiek bordspel dat gespeeld kan worden door partijen vanuit verschillende instanties. Tevens is er een compacte publicatie beschikbaar die een extra handreiking is naar partijen die samen willen werken om doelgroepen te helpen.

Impact

Beschikbaar voor betrokken partijen

De impact is dat het bordspel beschikbaar komt voor de betrokken partijen in de Rotterdamse context. Het laat ambtenaren en ondernemers ervaren wat de doelgroep ervaart en hoe je daarin effectiever en beter kunt samenwerken. Met als resultaat het vergroten van de aantal succesvolle toeleidingscasussen. De publicatie is vrij beschikbaar.

Vervolg

Grotere oplage

In overleg met partners wordt gekeken of het spel beschikbaar kan komen voor alle geïnteresseerden. Partijen die geïnteresseerd zijn in het breder beschikbaar maken van dit spel zijn van harte welkom. We komen graag met je in contact via het onderstaande formulier.

Meer weten?

Wij zijn erg benieuwd. Kom in contact om de mogelijkheden te verkennen!